Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş depremlerini hatırlatarak sözlerine başladı: "Depremlerde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Bu felaketlerin üstesinden gelerek yolumuza devam ediyoruz. Her felaket bize almamız gereken tedbirleri tekrar hatırlatıyor. Asrın felaketi 6 Şubat depremleri etki ve yıkım alanının büyüklüğünde yaşayanların ifadesiyle adeta bir küçük kıyamet şeklinde gerçekleşti. Ülkemiz fay hattı tehdidiyle karşı karşıya. Kentsel dönüşüm projeleri önem verdiğimiz konulardan biri. İstanbul önceliklerimizin başında yer almak mecburiyetinde.

Deprem bizim hazırlıklarımızın bitmesini beklemiyor. Bunun için mevcut projeleri hızlandırmakta, hem de yeni projeleri en kısa sürede hayata geçirmekte kararlıyız. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 830 bin metrekareyi bulan alanı ve ve 2,5 milyon metrekare inşaat sahasıyla ülkemizin en önemli projelerinden biridir. Projeye 2020 Aralık ayında başlandı. Fikirtepe'de gerçekten örnek bir proje yürütülüyor. Ortalama olarak projenin 3'te 1'i tamamlandı." dedi.

1069805872_0_320_3072_2048_1920x0_80_0_0_7e2a34d4472ba44c5fe2bac245161643.jpg

"Böyle bir uçak gemisini yapmak da bize nasip oldu"

Erdoğan, TCG Anadolu ile ilgili olarak "Biliyorsunuz ordumuza teslim ettik ve bugün halkımızın ziyaretine açıldı. Herkes orada TCG Anadolu'yu ziyaret etmek suretiyle kendi gurur ifadesini yakından izlediler. Böyle bir uçak gemisini yapmak da bize nasip oldu. Bir toplu iğneyi üretemeyen Türkiye'de, artık savunma sanayinde bütün bunları üreten Türkiye'ye geldik." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MÜJDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kentsel dönüşüm kredilerinin limitlerini 600 bin liradan 1250 bin liraya çıkardık. Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi paylaşacağız." diye müjdenin haberini verdi.