Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) tanınması konusunda önemli bir adım atmaya hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın gözlemci üye olarak kabul edilmesinin beklendiğini söyledi. Bu adımın KKTC'nin uluslararası tanınması yolunda önemli bir gelişme olacağını ifade etti.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

Erdoğan, KKTC'nin tanınmasının Kıbrıs adasında kalıcı barış ve huzurun sağlanması için en doğru seçenek olduğunu vurgulayarak, yıllarca KKTC'yi görmezden gelenlerin giriştikleri yolların hüsranla sonuçlandığını belirtti. Çözüm için tüm yolların denendiğini ancak artık iki devletli çözümün dışında bir seçeneğin kalmadığını açıkça ifade etti.

Erdoğan, KKTC'nin tanınması için seslerini daha yüksek duyuracaklarını ve bu konuda kararlı olduklarını dile getirerek, KKTC'nin tanınmasıyla birlikte atılan yanlış adımların telafi edileceğine inandığını ifade etti. Kıbrıs adasının artık barış ve huzurun hüküm sürdüğü bir yer olmayı hak ettiğini sözlerine ekledi.