2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere sunulan VGM burs fırsatıyla ilgili tüm detaylar açıklandı.

Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu

VGM'nin yaptığı açıklamada, "Eğitim yardımları, Türkiye genelinde eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine sunulmaktadır. Yükseköğrenim bursu bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile sağlanacaktır," denildi.

Başvuru şartları ve süreci

Üniversite öğrencilerine burs

VGM bursları için yükseköğrenim gören öğrencilere belirlenen başvuru şartları; 4 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği'ne dayanıyor. Başvuruların alınmasının ardından, bilgilerin doğruluğu kamu kurumları tarafından kontrol edilecek ve belirlenen kontenjanlara göre burslar bağlanacak.

Ortaöğrenim öğrencilerine burs

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve resmi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de bu burslardan faydalanabilecek. Başvuru süreci ve değerlendirme kriterleri yine benzer şekilde işleyecek.

Kimler bu bursu alamaz?

VGM tarafından belirlenen kriterlere göre aşağıdaki gruplar burs alamayacaklar:

  • Asgari ücretin üzerinde geliri olan öğrenciler
  • Yabancı uyruklu öğrenciler
  • Askeri okul ve Polis Akademisi öğrencileri
  • Ek süre öğrenim görenler
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencileri
  • Diğer kamu kurumlarından burs veya eğitim yardımı alanlar
  • Önceki eğitim yılında VGM bursundan yararlanıp başarısız olanlar

Ancak, VGM'nin bağlı olduğu Bakanın onayıyla Türkiye’de eğitim için gelen yabancı uyruklu öğrencilere belirlenecek burs kontenjanının %10'u kadar burs verilebilecek.

Başvurular ne zaman?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için burs başvuruları 1 Ekim tarihinde başlayacak. Üniversite öğrencileri için başvurular ise Kasım ayında başlamış olacak. Başvurular internet üzerinden yapılacak.