Çin merkezli otomotiv devi Chery, Türkiye'de bir üretim tesisi kurma planları yaparken, Mersin'i olası bir yatırım noktası olarak gözlemliyor. Şirket yetkilileri, Türkiye'deki pazarın büyüklüğünü ve cazibesini değerlendirmeye aldı.

Chery'nin Türkiye'deki satışlarının son dönemde artması, yatırım planlarını hızlandırıyor. Şirket yetkilileri Mersin ve Manisa gibi şehirlerde uygun arazi seçeneklerini araştırırken, Mersin'de resmi temaslar başladı.

Chery Group, Eylül 2023'te yıllık yüzde 30.7 artışla 190 bin 80 araç satarak rekor kırdı. Chery Group Yönetim Kurulu Başkanı Yin Tongyue, Türkiye'de büyük planlarının olduğunu belirterek, üretimi Türkiye'de yaparak Avrupa pazarına yönelik düşündüklerini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı yetkilileri de Chery'nin Türkiye ile ilgili yatırım planlarına dair görüşmelerin sürdüğünü doğruladı. Ayrıca, Ar-Ge merkezinin bir bölümünün de Türkiye'ye taşınması planları arasında yer alıyor.

Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum

Çinli yetkililerin Mersin'de incelemelerde bulunduğu bildirildi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, olası yatırım için gerekli adımların atıldığını belirtti.