Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "İşsizlik Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair" sunduğu kanun teklifi kapsamında ekonomik krizin derinleşmesi ve vatandaşların üzerindeki baskının artmasının nedenini eleştirdi. Gürer, resmi TÜİK verilerinin işsizlik durumunu gerçekçi yansıtmadığını belirterek, işsizlik sigortasının şartlarının daha erişilebilir olması gerektiğini vurguladı.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

İşsizlik sigortasının, işsiz bireylerin ve ailelerinin maddi ve manevi zorluklarını hafifletmesi gerektiğini ifade eden Gürer, işsizlik sigortasına erişim şartlarının bu amaca hizmet etmeyi zorlaştırdığını dile getirdi. Özellikle işsizlik ödeneğinin süresinin uzatılmasıyla, ekonomik güvence sağlanabileceğini belirten milletvekili, günlük işsizlik ödeneği miktarının yüzde 40'tan yüzde 75'e çıkarılması ve hizmet akdine tabi olunan gün sayısının azaltılması gibi düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.

Gürer, bu değişikliklerin işsiz kalan bireylerin maddi ihtiyaçlarını daha etkili bir şekilde karşılamalarına ve ekonomik güçlükleri hafifletmelerine yardımcı olacağını belirterek, ekonomik kriz ortamında işsizlik sigortası için hayati düzenlemelerin yapılmasının önemine vurgu yaptı.