Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen ekonomiye ilişkin kanun teklifi kapsamında yer alan düzenleme doğrultusunda, çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesi kararı alındı. Bu önemli gelişmenin ardından gözler şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) çevrildi.

Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, SGK'nın ödeme takvimini açıklaması bekleniyor. Ödeme takviminin 2 gün içinde netleşmesi beklenirken, çalışan emeklilere yapılacak olan 5 bin liralık ikramiyenin ne zaman ödeneceği merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin lira ödeme imkanından faydalanacak." şeklinde ifade etmişti.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ikramiyelerin iki gün içinde yatırılması için çalışmaların tamamlandığını belirtti. Çalışan emeklilerin bu ödemeden ne zaman faydalanacakları, SGK'nın açıklayacağı takvime göre netlik kazanacak.