Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre, resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5., 6., 7. ve 8. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9., 10. ve 11. sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik bursluluk sınavı düzenlenecektir. Bu yıl için 70 binden 100 bine çıkarılan kontenjanın 30 bin burs kapasitesi deprem bölgesine ayrılacaktır.

Bursluluk sınavı için heyecanlı bekleyiş başladı. Sınav, 2023 İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) olarak adlandırılmaktadır. Başvurular 29 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında alınmıştı.

İşte sınavla ilgili önemli tarihler:

Bursluluk sınavı, 2022-2023 öğretim yılında birinci dönemde uygulanan öğretim programları esas alınarak düzenlenecektir. Sınavda ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmamakla birlikte, tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacaktır.

Sınavın kontenjanının bu yıl artırıldığı ve deprem bölgesine ayrılan burs kapasitesinin de 30 bin olduğu bilgisi de önemli bir gelişme olarak dikkat çekmektedir.

Öğrenci ve veliler, sınavla ilgili tüm detayları yakından takip etmeli ve gerekli hazırlıklarını yapmalıdır. Sınav başvuruları ve sonuçlarını takip etmek için Millî Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesini ziyaret etmek önemlidir.