Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü

BTK'nın yaptığı düzenlemeler kapsamında, KK olarak faaliyet göstermek isteyen ve ön yeterlilik şartlarını taşıyan tarafların başvuru yaparken ödemeleri gereken teminat bedeli 75 bin liradan 100 bin liraya yükseltildi. Ayrıca, bu teminat bedeli her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen yeniden değerleme oranına göre artırılacak.

Teknik alt yapıya ilişkin kurallar da düzenlemeler arasında yer aldı. KK'ler gerçek sisteme bağlandığında, test sistemine bağlantı yaparken kullandıkları IP adresi veya adresleri ile gerçek sisteme bağlanırken farklı IP adresi veya adresleri kullanacaklar.

Bir bayi ile çalışma durumunda KK'lar, bayinin faaliyete başlama tarihi, faaliyetin sona erme tarihi ve iletişim bilgileri gibi bilgileri Kuruma bildirecekler. Ayrıca, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bu değişikliklerin 10 iş günü içinde Kuruma bildirilmesi gerekecek. Mevzuat hükümlerinin bayi tarafından ihlal edilmesi durumunda, ihlalin KK tarafından yapıldığı kabul edilecek.

İnternet Alan Adı (İAA) başvurusu sürecinde ise KK'lar, başvuru sahibi olarak elektronik başvuru formunu doldururken alternatif uyuşmazlık çözüm sürecine katılacaklarını ve bu bilgilerin ilgili Uyuşmazlık Çözüm Hizmet Sağlayıcı veya şikayetçi ile paylaşılacağını taahhüt edecekler. Ancak, Kurum uygun gördüğü takdirde gerekli düzeltmeleri yapma yetkisine sahip olacak.