Boeing'de on yıldan fazla bir süredir mühendis olarak çalışan Salehpour, ABD Senatosu panelinde şirketin karşı karşıya kaldığı güvenlik iddialarına dair konuştu.

Salehpour, Boeing'de güvenlik kültürünün olmadığını ileri sürerek, uyarıda bulunan çalışanların görmezden gelindiğini, ötekileştirildiğini ve tehdit edildiğini belirtti.

Ayrıca, Boeing'in ürettiği 787 Dreamliner uçaklarının gövdelerinin uygunsuz şekilde bağlandığını iddia ederek, bu durumun halihazırda uçan 1000'den fazla uçağı etkilediğini ve zaman içinde arızalara neden olabileceğini savundu.

Salehpour, Boeing'e tüm 787 uçaklarını inceleme için yere indirmesi çağrısında bulunarak, gövdenin bazı bölümlerinin binlerce seferden sonra parçalanabileceğini ve yüzlerce insanın hayatına mal olabileceğini belirtti.

Eski Boeing mühendisi Ed Pierson da şirketin son güvenlik krizini tetikleyen kabin paneli patlamasının ardından suçun örtbas edildiğini öne sürdü.

Boeing'in 787 Dreamliner tipi yolcu uçaklarının güvenli olmadığı iddialarına şirket sözcüsü Paul Lewis ise karşı çıkarak, bu durumun uçağın dayanıklılığı veya güvenliği üzerinde herhangi bir etkisinin bulunmadığını savundu.

İddialar üzerine ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) inceleme başlattı.

Tarlalara Gömülü 351 Kaçak Trafo Bulundu! Kaçak Elektrikle Mücadele Hız Kesmiyor Tarlalara Gömülü 351 Kaçak Trafo Bulundu! Kaçak Elektrikle Mücadele Hız Kesmiyor

Eski Boeing çalışanı John Barnett ise şirket ürünlerinin kalitesine yönelik endişelerini dile getirdikten sonra, 11 Mart'ta aracında ölü bulunmuştu.