Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir özel banka şubesinde yaşanan olayda, müşterilerin hesaplarından toplamda 205 milyon lira çalındı. Bu vurgunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında şube müdürü, müdür yardımcısı ve 2 banka personeli dahil olmak üzere 8 şüpheli tutuklandı.

Soruşturmanın temeli, Side Şube Müdür Yardımcısı Utku Erdem'in hesabında yapılan olağandışı hareketlilik üzerine atıldı. Banka müfettişlerinin incelemesi sonucunda, Utku Erdem'in müşterilerin hesaplarından 2021 yılından Nisan 2024'e kadar 205 milyon lirayı çeşitli kişilere aktardığı ve daha sonra bu paraları kendi hesabına geri gönderdiği tespit edildi. Erdem'in, bu paraları kripto para borsalarında ve sanal bahis sitelerinde kaybettiğini ifade ettiği belirtildi.

Soruşturma sonucunda tutuklanan şüpheliler arasında bulunan Rahşan Eylem Bulut ve Utku Erdem'in yanı sıra 4 banka personeli ile Erdem'in yakın arkadaşı olduğu belirlenen 4 kişi olduğu açıklandı.

Banka yetkilileri, mağdur olan müşterilere tazminat ödenerek zararlarının karşılandığını bildirdi. Bu gelişmelerin ardından, bankanın yönetimi olayı derinlemesine araştırmak ve benzer durumların önüne geçmek için denetim ve incelemelerini artırdı.