İstanbul'da, yüksek kar vaadiyle mağdurlardan para topladığı iddia edilen emekli banka müdürü Müjgan D. (63) ve 10 kişi, yapılan operasyonla gözaltına alındı. Soruşturma sonucunda şüphelilerden şu ana kadar 7 kişiden 11 milyon lira toplandığı belirlendi. Müjgan D.'nin oğlu, kızı ve eşi de dahil olmak üzere 6 kişi adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, mağdurların emekli banka müdürü Müjgan D.'nin liderliğinde borsada kar vaadiyle bir fon oluşturarak para toplandığını iddia ettiğini ortaya çıkardı. Mağdurlar, başlangıçta vaat edilen karları aldıklarını ancak daha sonra ödemelerin durduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Operasyon sonucu İstanbul ve Muğla'da gerçekleştirilen baskında, emekli banka müdürü Müjgan D., kızı Serpil D., oğlu Emre D. ve eşi Cevdet D. dahil 10 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma dosyasına göre, Müjgan D.'nin 2020 yılından itibaren yüksek kar vaadiyle para topladığı ve başlangıçta ödemeleri yerine getirdiği ancak borsa düşüşüyle ödeme yapamaz hale geldiği belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilere ait toplam 32 milyon lira değerindeki mal varlıklarına, 3 gayrimenkul, 6 otomobil, motosiklet, banka ve kripto para hesaplarına el konuldu. Soruşturmanın devam ettiği ve mağdur sayısının artabileceği bildirildi.