Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önergesiyle Bursa'da su tarifelerinde değişiklik yapıldı. Mesken su aboneliklerinde birinci kademe sınırı, aylık 12 metreküpten 18 metreküpe çıkarıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı birinci oturumunda kabul edilen önerge ile birinci kademe aralığı genişletilmiş oldu.

Yapılan açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen düzenleme ile aboneler ilave 6 metreküp suyu daha ekonomik fiyatlarla kullanabilecekler. Bu yeni düzenleme 16 Şubat itibarıyla yürürlüğe girdi ve Bursalıların su faturalarında olumlu bir etki yaratması bekleniyor.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Başkan Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Göreve başladığımız dönemde 10 metreküpten 12 metreküpe çıkardığımız birinci kademe su kullanım aralığını şimdi de 18 metreküpe çıkardık. Bu sayede yüksek fatura ödeyen kalabalık ailelerimizi bir nebze de olsa rahatlattık. Yeni düzenlemeyle 18 metreküp su kullanan bir abonemizin faturalarında ortalama yüzde 20'lik bir indirim yaptık." şeklinde konuştu.