Maçın hakemi Antonio Nobre'nin kararları, özellikle Harry Kane'in attığı goldeki VAR protokolünün ihlali iddiasıyla büyük bir tartışma yarattı. Galatasaray yönetimi, maçın hakemi Nobre'yi UEFA Disiplin Kurulu'na şikayet ederek, öne çıkan olayları detaylı bir şekilde içeren 5 sayfalık özel bir dosya sundu.

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

Özellikle Harry Kane'in 80. dakikada attığı goldeki ofsayt pozisyonu, Galatasaray'ın gündeminde önemli bir yer tutuyor. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı, ancak VAR sistemi bu esnada arızalandı ve saha kenarındaki monitörde pozisyonun gösterilememesi, kulübün eleştirilerini tetikledi. Galatasaray'ın iddiasına göre, Harry Kane'in golü öncesindeki ofsayt pozisyonunda VAR protokolü çiğnenmiş ve bu durum maçın seyrini etkileyebilir nitelikte.

Images (18)

Kulüp, bu noktada yaşananların detaylı analizini içeren dosyasını UEFA Disiplin Kurulu'na sundu. Ayrıca, hakem Antonio Nobre'ye bir daha Şampiyonlar Ligi'nde görev verilmeyeceği vurgulanarak, maçtaki yönetim eleştirildi. Bu gelişmeler, futboldaki teknolojik zorlukları ve hakem kararlarına ilişkin süregelen tartışmaları bir kez daha gündeme taşıdı