Başakşehir'in Başak Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, polis ekipleri tarafından durdurulan ve daha önce "yaralama" ve "tehdit" suçlarından aranan E.A., gözaltına alındı. Ancak karakola götürüldüğü sırada polis memurlarına saldırarak kaçmaya çalıştı.

Olay, 21 Aralık tarihinde polis denetimi sırasında yaşandı. Ekipler, şüpheli E.A.'yı durdurduktan sonra kimlik kontrolü yaparak arama başlattı. Yapılan kontrolde, E.A.'nın arandığı suçlardan dolayı gözaltına alınması gerektiği tespit edildi.

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Gözaltına alınan E.A., polis merkezine götürülürken, burada polis memurlarına hakaretlerde bulunarak saldırmaya başladı. Kafa atmaya kadar varan saldırı sonucunda bir polis memuru yaralandı. Ancak olaya müdahale eden diğer polis ekipleri, şüpheliyi polis merkezi önünde tekrar gözaltına aldı.

E.A.'nın polis merkezi önünde direnişine devam etmesi nedeniyle ikinci bir arbede yaşandı. Gözaltına alınan E.A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan şüpheli, adalet önüne çıkarıldı. Yaşanan olay, güvenlik kameralarına da yansıdı.