CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, TV100 canlı yayınında sinir krizi geçirerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin kurumsal kimliğini tahrip ettiğini iddia etti. Aday belirleme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yarkadaş, İmamoğlu'nun partinin kurumsal kimliğine zarar verdiğini savundu.

Yarkadaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Ben CHP'nin iyiliği için konuşuyorum. Ekrem İmamoğlu olmayan yetkisini kullanıyor ve partinin kurumsal kimliğini tahrip ediyor."

Aile destek ödemesi hesaplara yatıyor! Her aileye 800-1250 TL arası ödeme Aile destek ödemesi hesaplara yatıyor! Her aileye 800-1250 TL arası ödeme


"İstanbul'dan, Zonguldak'tan, Manisa'dan tüm adaylar geliyorlar ve orada video çekiyorlar. Burada itiraz edilen nokta şudur. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski milletvekili ve CHP'nin aktif üyesiyim."


"Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğini korumak benim en baştaki görevimdir. Korumadığım anda parti suçu işlerim zaten."


"Ekrem Bey'i bin kere uyardık. 'Partiyi tahrik etme' dedik 'Kurultayda taraf olma' dedik."
"Bu bölünmüşlüğün, bu dışardan keyfi atamaların, Ekrem Bey'in bürokratlarının her yere atanmasının sonucu örgütün enerjisinin kırılmasıdır."