Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayarak TL mevduat faizlerindeki artışın sürdüğünü belirtti. Geçtiğimiz hafta itibarıyla, 3 aya kadar vadeli TL mevduat faizleri ortalama yüzde 52.17 seviyesine yükseldi. Bu önemli artışta, Merkez Bankası'nın haziran ayından bu yana uyguladığı faiz artışlarının etkisi büyük oldu. Son 6 ay içinde politika faizini yüzde 8.5'ten yüzde 42.5'e çıkaran TCMB, bu süreçte mevduat faizlerini de 21.85 puan yükseltti.

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! Tasarruf tedbirlerinden muaf... Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! Tasarruf tedbirlerinden muaf...

Bankacılık sektöründe ihtiyaç kredilerinin ortalama faiz oranı da geçen hafta itibarıyla yüzde 61.67'ye çıktı. Bu rakam, haziran ayındaki yüzde 41.68 seviyesinden önemli bir artışı gösteriyor. TCMB'nin faiz politikasındaki bu değişiklikler, finansal piyasalarda ve bankacılık sektöründe faiz oranlarına etki etmeye devam ediyor, ekonomik dinamikler üzerinde önemli bir rol oynuyor.