İstanbul’da bir kafe zincirinde, menüdeki bazı yiyeceklere ve içecekler ait fiyatları nyer almadığı ve servis ücreti kesildiği belirlendi. Toplamda 384 ürün için 834 bin lira para cezası kesildi.

Ticaret Bakanlığı, yapmış olduğu duyuruda aralık ayında Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde düzenleme yapıldığını hatırlattı.

FİYAT LİSTESİ ZORUNLU HALE GETİRİLMİŞTİ

Bu yönetmelikle birlikte lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sağlayan işletmelere, tarife ve fiyat listelerini işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet verilen masaların üzerine mğşteriler tarafından rahatlıkla ulaşılabilir ve okunabilir şekilde asma zorunluluğu bulunuyordu. Bunun dışında, tarife ve fiyat listesinde sunulan fiyatların haricinde servis ücreti veya herhangi bir isim altında başka bir ücret kesilmesi durumunda, bunun tarife ve fiyat listesinde yer alması gerektiğinin altı çizilmişti. Yönetmelik değişikliğinin sonrası esnafa açıklama yapılmış, 81 il müdürlüğünün de kontrol gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

“Mart ayında İstanbul Ticaret İl Müdürlüğümüzce bir kafe zincirine ait işyerinde denetim yapılmıştır. Yapılan denetimde fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgisinin bulunmadığı ve servis ücreti alınacağına dair bilginin bulunmamasına rağmen servis ücreti alındığı tespit edilerek 384 ürün için toplamda 834 bin 48 lira idari para cezası uygulanmıştır. Fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin yaygın ve yoğun denetimler 2024 yılında da devam edecek olup, tespit edilen her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacaktır. İşletmelerimizin bu gibi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları açısından belirtilen hususlara dikkat etmeleri faydalı olacaktır.”