Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan yönetmelik taslağı kapsamında, sigara gibi tütün ürünlerinin paketlerinde, üretim tarihi ve yerini gösteren kodlama sistemi yer alacak. Tütün mamulünün perakende satış ücreti, paket üzerinde siyah alan üzerine beyaz renkte “… TL” şeklinde ifade edilecek. 

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi


 

Ülkemizde tütün mamulü üretimi olması için, mevcut kuralların dışında bakanlıktan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi alınması talep edilecek. Tütün ürünlerinin Piyasaya Arz Uygunluk Belgesi başvurularında, söz konusu ürünün fiziksel ve kimyasal değerlelerinin haricinde mevzuatta değerlendirilen emisyon dereceleri(bir tütün mamulü tüketildiğinde havaya salınan maddeler) de açıklanacak. Sigara için emisyon derecelerine yönelik veri değerlendirmelerinin mevzuatta istenilen sınırları kapsayıp kapsamadığı önem arz edecek.  

Yasa dışı üretimle mücadele etmek için, firmalara proje tadilatı kapsamında sigara paketleme makinesi için sunuşan izin, ürün görüntüleme mekanizmasının kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne iletilecek. Aynı marka ile iç piyasaya sunulacak tütün mamulleri, aynı alanda yalnızca bir üretici veya ithalatçı tarafından piyasaya sunulacak.