İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli "Kafes-23" operasyonları kapsamında gerçekleştirilen başarılı bir operasyon sonucunda 5 yerel suç örgütünün çökertildiğini ve 93 şüphelinin yakalandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler... Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler...

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımında operasyonla ilgili şu bilgiler yer aldı:

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kafes-23 operasyonları, Beyoğlu İlçesi İstiklal Caddesi ile Beşiktaş’ta faaliyet gösteren 5 ayrı eğlence mekanında yoğunlaştı.

Operasyon sonuçlarında, örgüt üyelerinin modus operandi olarak yabancı turistlerle tanışma bahanesiyle turistleri eğlence mekanlarına götürdükleri, ardından yüksek hesaplar ödeterek mağdurları zor durumda bıraktıkları tespit edildi.

Mağdurların itiraz etmeleri durumunda şiddet uygulandığı, direniş gösterenlerin darp edildiği ve üzerilerinin, çantalarının ve diğer kişisel eşyalarının zorla aranarak paralarının, cep telefonlarının ve cüzdanlarının yağmalandığı belirlendi.

Operasyon kapsamında, eğlence mekanı sahiplerinin liderlik ettiği 5 ayrı organize suç örgütü tespit edildi ve toplamda 93'ü yabancı uyruklu, 40'ı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak üzere 133 şüpheli şahıs yakalandı.

Yakalanan şüpheliler arasında nitelikli yağma, 6136 sayılı Kanuna Muhalefet, çalışmaya karşı koyma ve suç delillerini gizleme gibi suçlara karışanlar bulunuyor.