Saat 9.37 sıralarında TBMM'nın yeni yasama yılının açılış törenin gerçekleştirileceği anlarda TBMM, İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının bulunduğu Atatürk Bulvarı'nın o kısmında patlama sesi duyuldu.

Patlama sesinin ardından silah seslerin de geldiği belirtilirken patlama sesinin geldiği yerde hasar görmüş panelvanın bulunduğu belirtildi.

Söz konusu patlama ve silah sesleri konusunda birçok iddia dolaşırken konu ile ilgili Ali Yerlikaya bir açıklama bulundu.

Güvenlik güçleri, uzun namlulu silahlar ve zırhlı araçlar ile bölgede güvenlik önlemi aldığı görülürken söz konusu panelvan araca bomba imha ekiplerinin yaklaştığı görüldü.

İçişleri Bakanlığının önünde zırhlı giriş noktasına yaklaşan panelvanın ihtara uymayarak girmeye çalıştığı ve bu sebepten dolayı güvenlik güçleri ile çatıştığı belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili yaptığı resmi açıklama şöyle:

Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum."