Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası İstanbul depreminde tahliye planlarının hazır olduğunu ve güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan kaymalar nedeniyle tapu sorunlarının giderilmesi için bölgenin yeniden haritalandırıldığını açıkladı. Ayrıca, 225 kilometre hızlı tren setinin tasarımına başladıklarını ve 2025'te prototipini üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek

Uraloğlu, teknolojinin ulaşım alanını etkilediğini ve sürdürülebilir ulaşım politikasının önemli olduğunu vurguladı. Türkiye'nin stratejik konumuyla dünya ekonomisinin bir merkezi olduğunu belirtti. Ulaştırma ve iletişim altyapısına son yıllarda önemli yatırımlar yapıldığını, yüksek hızlı trenlerle 77 milyondan fazla yolcu taşındığını ifade etti.

Bakan, demir yollarına ve kara yollarına ağırlık vereceklerini, 2022'de sinyalli hat uzunluğunun 8 bin 46 kilometreye çıktığını ve demir yolu uzunluğunun yaklaşık 13 bin 900 kilometre olduğunu açıkladı. Kara yollarında da bölünmüş yol uzunluğunun 29 bin kilometrenin üzerine çıkarıldığını söyledi.

Uraloğlu, 2053'e kadar 168 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını ve 38 bin kilometrelik bölünmüş yol hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, elektrikli araçlar, siber güvenlik, haberleşme altyapısı gibi alanlarda da çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.