Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Gençlerin değerlerinin artık sadece yakın çevrelerinden değil, internet ortamından da etkilendiğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, özellikle sosyal medya ağlarının gençler üzerinde belirleyici bir rol oynadığını vurguladı. İnternet kültürünün örf ve adetlerimizi farklı şekillerde yorumlayabildiğini ve insani değerlerin dijital dünyada farklılık gösterebildiğini belirten Uraloğlu, ebeveynlerin çocuklarının internet ortamında neler yaptığını ve kimlerle etkileşimde bulunduğunu takip etmeleri gerektiğini söyledi. Kontrolsüz bir şekilde internet ortamında bırakılan çocukların tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Uraloğlu, tüm anne ve babalara çağrıda bulunarak çocuklarını dijital dünyanın tehlikelerinden korumalarını istedi.

Uraloğlu ayrıca, internetin güvenli bir şekilde kullanılmasının herkesin sorumluluğunda olduğunu belirterek, ülkemizdeki internet kullanım sürelerinin dünya ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti. Bu nedenle internetin ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, "Güvenli İnternet Günü" vesilesiyle vatandaşları dijital dünyada güvende tutmanın yolları konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bilgi kirliliğinin dijital platformlarda karşılaşılan en büyük sorunlardan biri olduğunu belirten Uraloğlu, internet ve sosyal medya platformlarının bilinçli bir şekilde kullanılması ve dijital okuryazarlık becerilerinin geliştirilmesinin önemine işaret etti. Ayrıca, siber zorbalık, çocukların çevrim içi istismarı, sosyal medya ve oyun bağımlılığı gibi dijital risklerin günümüzde çocukları ve gençleri tehdit ettiğini belirten Uraloğlu, bu tehditlere karşı önlem almak amacıyla 2016'da BTK bünyesinde güvenli internet merkezinin kurulduğunu hatırlattı.