Doğu Ekspresi ile Turistik Doğu Ekspresi arasındaki farklara vurgu yapılırken, Doğu Ekspresi'nin günlük karşılıklı seferler düzenlediği ve Ankara ile Kars arasında 1300 kilometrelik bir güzergahta 53 istasyonda durduğu belirtildi. Bu trenin biletleri bir ay öncesinden bireysel satışa sunuluyor ve turistik amaçlı tren turu satış yetkisi bulunmuyor.

Bakan Yumaklı: Taşkın Koruma Tesislerini İnşa Etmeye Devam Edeceğiz Bakan Yumaklı: Taşkın Koruma Tesislerini İnşa Etmeye Devam Edeceğiz

Turistik Doğu Ekspresi ise pazartesi, çarşamba, cuma günleri Ankara'dan, çarşamba, cuma, pazar günleri ise Kars'tan hareket edecek şekilde özel turizm treni olarak hizmet verecek. Erzincan, Erzurum, İliç, Divriği ve Sivas gibi noktalarda yaklaşık 3'er saatlik duruşlar yapacak olan trenin bilet satışlarının yüzde 35'i TCDD Taşımacılık tarafından bir ay öncesinden bireysel satışa sunulurken, diğer vagonlarının satış hakları ise TÜRSAB tarafından yetkilendirilmiş seyahat acentelerine kura ile verildi.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, Doğu Ekspresi'nin turistik amaçlı satış haklarını herhangi bir seyahat acentesine vermediğini vurgulayarak, www.tcddtasimacilik.gov.tr web sitesinde Turistik Doğu Ekspresi için yetkilendirilmiş acentelerin ilan edildiğini duyurdu. Turistik Doğu Ekspresi tur fiyatları ise acentelerin sunduğu hizmete göre değişiyor; yetkili acenteler, tura katılanların ihtiyaçlarına göre plan yaparak fiyat belirliyor. Bu noktada, TCDD Taşımacılık'ın sadece Turistik Doğu Ekspresi seferinden sorumlu olduğu ve tur hizmetlerinde herhangi bir tasarrufu olmadığı vurgulanıyor.