Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yeni yılın ilk il ziyareti için Manisa’ya gitti. Çalışmaları şu an sürmekte olan karayolu projelerinden ‘Akhisar – Gördes Yolu Projesi’nin inşşaat alanını ziyaret ederek, projedeki son gelişmelere dair haberler aldı.

Ankara-İzmir hızlı tren prohjesi için yerinde değerlendimeler yapan Uraloğlu, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Yapım çalışmalarımız etap etap devam ediyor"

Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi çerçevesinde hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü ifade ederek, “Yapım çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladık. Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor” şeklinde konuştu.

Proje bittiğinde ise Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye seyahat süreside 14 saatten 3,5 saate ineceğininaltını çizen Uraloğlu, “Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek” açıklamasında yer verdi.

Bakan Uraloğlu, yaptığı incelemleri ardından konuşmasında, 54,4 kilometre uzunluğundaki Akhisar-Gördes yolunun proje maliyetinin 815 milyon lira olduğunu da belirtti.

"50 dakika süren ulaşım süresini 11 dakika kısaltarak 39 dakikaya düşüreceğiz"

Projenin bitimi ile birlikte; Manisa’nın kuzeyinde bulunan ilçeler arasındaki ulaşım standardını çoğaltarak çok daha güvenli ve konforlu bir seyahat imkânının olacağını vurgulayan Uraloğlu, “Proje ile mevcut yolda ortalama 50 dakika süren ulaşım süresini 11 dakika kısaltarak 39 dakikaya düşüreceğiz. Böylece; zamandan 75 milyon lira ve akaryakıttan 30 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 3 bin 912 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” ifadesini kullandı.

"Manisa’ya 92 milyarlık yatırım gerçekleştirdik"

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Son 21 yılda Manisa’yı bölgesinin lider şehirlerinden birine çevirdiklerinin altını çizen Uraloğlu, “2002 yılından bu yana Manisa’nın ulaşım ve iletişim altyapısının gelişimi için yaklaşık 92 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 82 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 625 kilometreye, 72 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 574 kilometreye çıkardık” şeklinde aktardı.

"Akhisar-gördes yolunu 2025’te hizmete açacağız"

Projede meydana gelen hukuki işlemlerden dolayı beklenen aşamaya ulaşamadıklarını belirten Uraloğlu,“Proje bedeli 815 milyon lira olan toplam uzunluğu 54,4 kilometrelik yolumuzu inşa ediyoruz. 2022 yılı Ekim ayında yeni yüklenicimiz ile sözleşme imzalayarak iş yeri teslimini gerçekleştirdik. Yolun 1,6 kilometrelik kesimini bitirdik. An itibarı ile bütün üretim tesislerini kurduk, gerekli bütün makineleri işyerine getirdik. Bundan sonra hızla çalışacağız. Yolumuzu 2025 yılında hizmete açacağız inşallah” ifadelerine yer verdi.

‘Gediz köprülü kavşağı’ hızlı ve güvenli ulaşım fırsatı

Manisa Otogar Farklı Seviyeli Kavşağında da değerlendirmeler yapacağını belirten Uraloğlu, “Kısa adıyla Gediz Köprülü Kavşağımız; Manisa-Akhisar-Balıkesir-Bursa-İstanbul Yolu, Manisa Çevre Yolu, Manisa-İzmir Yolu ve Manisa-Turgutlu-Uşak Yollarının kesişim noktasında bulunuyor. Proje ile bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacak ve söz konusu güzergâhlar arasında hızlı, güvenli ve kesintisiz ulaşım imkânı sağlayacağız. Aynı zamanda, kavşak bölgesinden otogara farklı noktalardan erişim imkânı da sunmuş olacağız” dedi.