Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu reformun temel hedefinin, KİT'lerin şeffaflığını ve hesap verilebilirliğini artırarak uluslararası standartlara uygun bir konuma getirmek olduğunu belirtti. Kamu iktisadi teşebbüslerinin (KİT) genel ekonomiye etkisine dikkat çeken Bakan Şimşek, GSYH'nin yüzde 7,4'ünü, kamu yatırımlarının ise yüzde 24'ünü oluşturan KİT'lerin, ülke ekonomisinin kritik sektörlerinde önemli bir yer işgal ettiğini ifade etti.

Şimşek, özellikle enerji, ulaştırma ve tarım gibi stratejik sektörlerde faaliyet gösteren KİT'lerin, kamu mali yönetimi reformlarının odağında olduğunu vurguladı. Reformun iki aşamadan oluştuğunu açıklayan Bakan, ilk aşamanın tamamlandığını ve bu kapsamda yapılan çalışmaların Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sunulduğunu bildirdi. 

Bakan Şimşek, reformun ikinci aşamasında ise KİT'lerin yönetim kurullarını daha profesyonel hale getirme, satın alma usullerini kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda düzenleme gibi adımların atılacağını ifade etti. Bu reformun, merkezi yönetim bütçesinden yapılacak transferlerin yüzde 6,2'sini oluşturan KİT'lerde etkin bir değişimi beraberinde getireceğini söyledi.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Ayrıca, Bakan Şimşek, bu reformun tasarruf tedbirleriyle uyumlu olduğunu ve mali disiplin konusundaki duruşlarının net olduğunu belirterek, kamu kaynaklarını etkin bir şekilde yönetme ve mali disiplini güçlendirme çabalarını sürdüreceklerini vurguladı.