Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında gazeteciler Hande Fırat ve Zafer Şahin'in sorularını yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet üzerinden yaptırmak" dedi. Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çalındığını ve elimizdeki bilgilerle fiili durumu karşılaştırıldığını belirtti. Ayrıca bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

"Seçim Öncesi Güvensizlik Yaratma Çabası Var"

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Şimşek, maalesef seçim öncesinde bazı çevrelerin özellikle seçim sonrası için belirsizlik ve güvensizlik yaratma çabası içinde olduğunu söyledi. Bu durumun abartılı ifadelerle devam ettiğini dile getiren Şimşek, seçim sonrasına ilişkin orta vadeli programda belirli hususları öngörmediklerini ve vergi politikalarının net olduğunu vurguladı. Vergi oranlarında artışa gidilmeyeceğini belirten Bakan, kayıt dışılıkla mücadele etmek için ciddi düzenlemelerin yapıldığını da aktardı.

"Kira Sözleşmeleri E-Devlet Üzerinden Yapılacak"

Şimşek, bakanlık olarak tüm kira sözleşmelerinin bundan sonra e-devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. Bu adımın atılmasındaki amaçlarının daha şeffaf ve etkin bir süreç sağlamak olduğunu ifade etti.