Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Turizm verileri değerlendirdiği paylaşımına göre, Türkiye'yi ziyaret eden kişi sayısı geçen yıl yüzde 11,1'lik bir artışla 57,1 milyona ulaştı, ki bu rakam yıl sonu hedefini aşmayı başardı. 

Turizm geliri açısından ise elde edilen başarı biraz daha geride kaldı. Toplam turizm geliri 54,3 milyar dolar olarak kaydedildi, ancak hedeflenen 55,6 milyar doların altında kaldı. Bakan Şimşek, bu olumsuzluklara rağmen Orta Vadeli Program çerçevesinde 2024 yılında da güçlü bir seyrin devam etmesini öngörerek ziyaretçi sayısının 59,4 milyona, turizm gelirinin ise 59,6 milyar dolara yükseleceğini ifade etti.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Geleceğe dönük hedeflere de değinen Bakan Şimşek, 2028 yılında 82,3 milyon ziyaretçi ve 100 milyar dolar turizm geliri hedeflediklerini belirtti. Bu hedefler, Türkiye'nin turizm sektöründe uzun vadeli büyüme ve kalkınma stratejilerine işaret ediyor.