Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere yönelik yeni bir destek paketi açıkladı. Bu destek paketi kapsamında, kendilerine ev yapacak depremzedelere 500 bin TL hibe verileceğini duyurdu.

Ayrıca, işyeri yapacak depremzedelere ise 250 bin TL hibe sağlanacak. Bakan Özhaseki ayrıca, deprem bölgesindeki konutların eylül-ekim aylarında teslim edileceğini belirtti.

Bakan Özhaseki'nin konuşmasından satır başları şu şekilde;

Yaklaşık 180 bin konut inşa ediliyor ve teslimatlara ekim, kasım, aralık gibi başlanacak. TOKİ'nin son 20 yılda yaptığı çalışmalarla depremi atlattığını gördük. Bir yıl içinde 313 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Bakan Tekin: Bağımlılıkların bir afet olarak tanımlanması gerekiyor Bakan Tekin: Bağımlılıkların bir afet olarak tanımlanması gerekiyor

Fay hatları üzerinde yapılaşmaya izin verilmeyecek. Zeminde sıvılaşma riski bulunan bölgelerde yapılaşma yapılmayacak. Dere yataklarına yapı inşa edilmesine izin verilmeyecek. Mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak.

Yeni destek paketi kapsamında, brüt inşaat alanı 100 metrekareye kadar olan konutlar için 500 bin TL kredi sağlanacak. Bu kredi, 2 yıl ödemesiz dönemle 10 yıl vadeli olacak. Brüt inşaat alanı 101-150 metrekare olan konutlar için ise 700 bin TL kredi verilecek. Ayrıca, brüt inşaat alanı 50 metrekare olan işyerleri için 250 bin TL kredi sağlanacak.

Depremzedeler kendi evlerini yapmak için 500 bin TL hibe alabilecekler. Ayrıca, dükkan yapacak depremzedelere 250 bin TL hibe verilecek. Depremzedeler, ev yapımı için 500-800 bin TL arasında kredi kullanabilecekler.

Ayrıca, 22 adet imar ofisi kurulacak ve bu ofisler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetiminde faaliyet gösterecektir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi