Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kış aylarının gelmesiyle birlikte artan nezle vakalarına dikkat çekerek, vatandaşlara önlemler konusunda uyarılarda bulundu. Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu dönemde kapalı ortamlarda geçirilen sürenin artması nedeniyle nezlenin daha hızlı yayıldığını dile getirdi.

Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

Nezleden Korunma Yolları

Sağlık Bakanı Koca'nın paylaştığı bilgilerde, Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın nezlenin bulaşmasını önlemek için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirici bir videoya yer verildi. Ünal, üst solunum yolu enfeksiyonlarının önemli bir kısmını oluşturan nezlenin, bu mevsimde sıklıkla görüldüğünü belirtti.

Ünal, sağlıklı yaşam kurallarına uymanın enfeksiyonlardan korunmada temel bir şart olduğunu vurgulayarak, uyku düzeni, dengeli beslenme ve spor yapmanın savunma sistemini güçlendirdiğini ifade etti. Ayrıca, hapşıran ve öksüren kişilerle arasına mesafe koymak ve sık sık elleri yıkamanın da önemli olduğunu dile getirdi.