Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Kamu-Sen Genişletilmiş Şube Başkanları İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin göreve geldiği günden bu yana istişareye büyük önem verdiğini vurguladı. Işıkhan, sosyal diyalog mekanizmalarını hassasiyetle işleten bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirtti.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin teröre, teröriste ve hıyanete asla geçit vermeyeceğini ifade ederek, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Ayrıca, ülkede yaşanan zorluklara rağmen Türkiye'nin büyüme ve kalkınma yolunda başarıyla ilerlediğini ve bu sürecin çalışma hayatına olumlu yansıdığını vurguladı.

Geçtiğimiz hafta açıklanan yeni asgari ücret miktarına da değinen Işıkhan, enflasyon karşısında çalışanların yanında olma kararlılığıyla asgari ücreti 11 bin 402 liradan 17 bin liraya yükselttiklerini belirtti. Bu rakamla net asgari ücretin önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıllara göre de kümülatif olarak yüzde 100 oranında arttığını açıkladı.

Bakan Işıkhan, istişare ve diyalog anlayışlarını vurgulayarak, hükümet olarak göreve geldikleri günden itibaren her konuda ilgili taraflarla istişareye önem verdiklerini ve sosyal diyalog mekanizmalarını hassasiyetle işlettiklerini ifade etti. Ayrıca, kamu görevlileri sendikacılığına yönelik atılan adımları ve yapılan düzenlemeleri paylaşarak, kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları için toplu sözleşme imkanını sağlayan 2010 Anayasa referandumunun önemine vurgu yaptı.

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek? TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Bakan Işıkhan, kamu çalışanları için gelecekte yapılacak hizmetlerin en sağlam teminatının geçmişte yapılan reformlar olduğunu belirterek, Cumhuriyet'in ikinci asrının ülke genelinde yükseliş dönemi olacağına inandıklarını ifade etti.