AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2022 yılından bu yana konukevlerinden hizmet alan 3 bin 329 kadının meslek edindirme kurslarından yararlandığını ve 832 kadının iş imkanına kavuştuğunu açıkladı. Bakan Göktaş, kadınların statüsünü güçlendirmek için eğitim, iş imkanları, hukuki ve sağlık destekleri gibi birçok alanda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Kadın konukevlerinde sunulan hizmetlerin, şiddete maruz kalan kadınların travmalarını azaltmak ve güçlenmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, kadınların ekonomik olarak bağımsız olmalarını ve kuruluş sonrası yaşamlarını destekleyecek mekanizmaların oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi.

Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde

Bakan Göktaş, Halk Eğitim Merkezleri ile iş birliği yaparak kadınların konukevlerinden hizmet aldıkları süre içinde takı tasarımı, amigurumi (el örgüsü) bebek yapımı, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, küçük süs eşyaları üretimi, kuaförlük, tekstil, pastacılık gibi alanlarda kurslar düzenlediklerini ifade etti.

Ayrıca, kadın konukevlerinden hizmet alan kadınlar için İŞKUR İş Kulübü eğitimleri düzenlediklerini belirten Bakan Göktaş, 2020 yılından bu yana 3 bin 878 kadının bu eğitimlere katıldığını ve finansal okuryazarlık, ebeveynlik ve bilgi güvenliği eğitimlerine ise 235 meslek elemanıyla birlikte 5 bin 985 kadının katıldığını söyledi.

Kadın konukevlerinde kadınlara hukuki hizmet, danışmanlık, eğitim desteği yanı sıra ekonomik destek, ücretsiz çocuk kreşi ve çocuk kulübü desteği, tıbbi ve psikolojik destek gibi hizmetlerin verildiğini belirten Bakan Göktaş, şiddet mağduru kadınlarla birlikte çocukların desteklenmesi amacıyla Psikososyal Destek Rehberi hazırlandığını ifade etti.