Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin konuşurken yeni uygulamaya geçeceklerini ve asansörlere karekod koyacaklarını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından, uygulamdan ve ayrıntısından bahsetti.  Bakan Bak, ''Tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek.'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci yurdunda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Zehra Ertaş isimli öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı

Sorumluların adalet önünde mutlaka hesap vereceğini belirten Bakan Bak, ''Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek.'' dedi.

Son olarak provakasyon ve suistimal edenlere prim verilmemesi gerektiğni söyledi ve ''Acı hepimizin acısıdır. Evlat hepimizin evladıdır.'' diyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ''Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suiistimal edilmesine izin vermemenizdir.'' ifadesini kullandı.