Yemenici, özellikle doğa yürüyüşleri ve kırsal alan ziyaretleri sırasında yüksek otluk alanlardan, çalılıklardan ve ormanlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca böcek kovucu sprey kullanımı ve uygun giysiler giyilmesi gibi önlemlerle kene ısırıklarının önüne geçilebileceğini belirtti. Vücut kontrolünün düzenli olarak yapılmasının da ısırıkları önlemede etkili olduğunu ifade etti.

Kene ısırıkları

Kene ısırıkları, genellikle ciltte kızarıklık, kaşıntı ve bazen hafif ateş gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak, duruma göre ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yemenici, kene ısırığı sonrası en önemli adımın ısırılan bölgenin hızla su ve sabunla yıkanması ve derhal bir sağlık kuruluşuna başvurulması olduğunu ifade etti. Ayrıca, kene ile temasın kesinlikle önlenmesi ve kenenin çıkarılmaya çalışılmaması gerektiğini, bu durumun enfeksiyon riskini artırabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı