Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzbinlerce esnafı yakından ilgilendiren emeklilik şartlarında değişiklik yapılacağı müjdesini verdi. Bakan Bolat, emeklilikte aranan 9 bin prim gün şartının 7 bin 200'e düşürüleceğini duyurarak esnafa sevindirici bir haberle geldi.

Bakan Bolat, yaptığı açıklamada, hükümetin vaatleri arasında yer alan 7 bin 200 iş günü konusunun en kısa sürede, 2024 yılı içinde ele alınıp gerçekleştirileceğini belirtti. Esnafa verilen sözlerin bugüne kadar tutulduğunu vurgulayan Bolat, bu değişiklikle esnafın emeklilik şartlarının hafifletileceğini ifade etti.

Bakan Bolat, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlık bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, tüketicinin korunması adına yürütülen piyasa denetimleri hakkında da bilgi verdi. Bolat, bakanlık müfettişlerinin 11 ayda gerçekleştirdiği denetimlerde 100 binlerin üzerinde işlem yaparak 1.3 milyar lira ceza kestiğini açıkladı. Ayrıca, Rekabet Kurumu'nun kestiği cezaların da 2.3 milyar liranın üzerinde olduğunu belirtti.

AVM'lerle ilgili olarak da konuşan Bakan Bolat, Türkiye genelinde 450 AVM bulunduğunu ifade etti. Ancak, finansman sıkıntısı yaşayan yaklaşık 70 AVM'nin bankalara borç devri yaptığını aktardı. Küçük esnafa desteklerin devam ettiğini vurgulayan Bolat, esnafın finansman desteğinin geri ödeme oranının yüzde 99'un üzerinde olduğunu kaydetti.