Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan'a gelen Başkan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde bir araya geldi.

Erdoğan ve Aliyev görüşmenin ardından, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temel atma noktasına görüntülü bağlantı gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi

photo_5807724953578094177_y

Boru hattının temelinin atılması ve iki ülke arasında çeşitli alanlarda gerçekleşen anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenleyen liderler, birlikte Nahçıvan Onarım Üretim Askeri Kompleksinin açılışını yaptı.

Erdoğan buluşmayla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu ve Ermenistan'ın barış elini tutmasını, artık samimi adımlar atmasını beklediğini ifade etti. Erdoğan hesabından;

"Bugün Nahçıvan'da, modernizasyonunu gerçekleştirdiğimiz askerî bakım ve onarım fabrikasının açılışını aziz kardeşim İlham Aliyev ile birlikte gerçekleştirdik. İnşallah bu proje, savunma sanayi iş birliğimize ciddi katkılar sağlayacaktır." paylaşımında bulundu.