İÇDAŞ'ın yayımladığı son verilere göre, Türkiye genelinde 19 litrelik damacana suyun fiyatı, son dönemde uygulanan yüzde 100'lük artış ile 100 lira seviyesine ulaştı. 2023 Ocak ayında 45 TL olan aynı ürünün fiyatı, kısa bir süre içinde iki katına çıktı. 

Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı

Mutfak Tüpü ve LPG Fiyatlarındaki Artış

023 yılına damgasını vuran zamlar, sadece damacana suyla sınırlı kalmadı. Mutfak tüpü ve LPG ürünlerine de yılbaşından bu yana art arda zam geldi. Özellikle 12 kilogramlık mutfak tüplerinin, 18 gün içinde üç kez zam gelerek fiyatı 580 TL'den 630 TL'ye yükseldi. Aynı dönemde, küçük mutfak tüplerinin fiyatı da 129 TL'den 140 TL'ye çıktı. LPG fiyatlarına ise son olarak ortalama 40 kuruş zam yapıldı.

Tüketici Derneklerinden Tepki

Türkiye Tüketici Konfederasyonu (TÜKODER) Başkanı Bülent Deniz, son dönemde yaşanan bu fiyat artışlarının tüketiciler için sürdürülemez bir yük olduğunu belirtti. Deniz, "Damacana su fiyatlarındaki yüzde 100'e yakın artış, özellikle düşük ve orta gelirli aileler için büyük bir ekonomik baskı oluşturuyor. Temel tüketim maddelerine yapılan bu zamların geri çekilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.