Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz" Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz"

Sıfır araç satımında stokçuluğun önlenmesi için yeni yöntemler geliştirilmeye devam ediyor. İlaçlarda kullanılan barkod sistemi, sıfır araç satımına da getirilmesi düşünülüyor. Barkod sistemi ile aracın üretim bandına inmesinden tüketiciye ulaşmasına kadar ki süreçlerin barkod sistemi ile kaydedilmesi planlanıyor. Kısacası sıfır araçlara çip takılması düşünülmekte.

İkinci el araç satımında da ilana konulan internet sitelerine de birtakım sorumluluklar verilmesi gündemde.

Ticaret Bakanlığı, sıfır araçların takip edilebilmesi için bir ürün takip sistemi uygulaması oluşturacağı bildiriliyor.

 İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, söz konusu uygulamanın sıfır araçlara çip takarak gerçekleştirileceğini belirtti.

Ertemel yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Ticaret Bakanlığı’mız otomotiv piyasasındaki suni fiyatların önüne geçilmesi, iş işleyişindeki haksız uygulamaların engellenmesi ve sıfır otomobile erişimi kolaylaştırmak adına 6+6 yönetmeliğinin kapsamını genişleterek piyasa adına oldukça yararlı adımlar attı.

Son olarak sıfır otomobillere takılacak çip ile araçların üretim, sevkiyat, satış, teslimat gibi süreçleri takip edileceği açıklandı. Peki sistem nasıl işleyecek? Araçlara yerleştirilecek çip ile aracın üretiminden son tüketiciye satış ve sonrası süreçlerine kadar tüm aşamalar kaydedilecek. Böylelikle araçların gerek distribütör gerekse bayilerde ne kadar süreyle kaldığı takip edilerek, stokçuluk faaliyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu uygulama ile olağan dışı beklemelerin tespiti sağlanıp, fiyatlar konusunda oldukça olumsuz etkisi olan ve kamuoyunda da sıkça gündem olan stokçuluk faaliyetlerinin önüne geçilmesinde etkili olacağı kanaatindeyiz." dedi.