Kahramanmaraş'ta belediye 1 Mayıs'ta işçi maaşlarına ek zam yaptı Kahramanmaraş'ta belediye 1 Mayıs'ta işçi maaşlarına ek zam yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayın konuğu olarak çıktığı CNN TÜRK ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul hakkında önemli bilgiler de veren Bakan Uraloğlu Ankara ile İstanbul arasındaki trafiği azaltacak önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki otoyollar ile ilgili olarak Uraloğlu: "Türkiye’de otoyol işletmeciliğinde önemli seviyeye geldik. 7 firmamız var bu alanda. Ülkemizin ulaştırma ve ticarette nerelere gelebileceğini konuşuyoruz. Yeni projeksiyonlar tespit ediyoruz. Yap-işlet-devret aynı zamanda finansman modelidir. Asla kaliteden taviz vermiyoruz. Çanakkale köprüsünde 5 yıl öngörüldü, 4.5 yılda bitirildi. Çanakkale’de Koreliler var. İzmir-İstanbul yolu çalışmasında İtalyanlar var." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni otoyol projesini duyurarak sürecin nasıl işleyeceğini şöyle açıkladı:

 "Ankara İstanbul arasındaki ihtiyaçları tespit ediyoruz. Ankara İstanbul arasında yeni bir otoyol çalışması yapıyoruz. Karayolu 3. 3,5 saate düşecek. Bunun projesi en az 3 yıl sürer. Yapması ile birlikte 7-8 yılı bulur."

Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul istikametinde düşünülen yeni yüksek hızlı tren hattı ile ilgili olarak ise "350 kilometre hızla yeni bir süper hızlı tren. Ankara- İstanbul arası 80 dakika sürecek. Burada proje olarak otoyala göre daha ileri noktadayız. Bir 5 yıl gibi bir süre düşünebiliriz. Tren Haydarpaşa'ya kadar gelecek." açıklamasını yaptı.