Küçükçekmece ilçesinde faaliyet gösteren özel bir anaokulunda meydana gelen olayda, 4 yaşındaki bir kız çocuğunun İngilizce sınıfında sandalyeye çarpması sonucu burnunun kırılması, veliler arasında büyük endişe yaratmış durumda. Aile, okul yetkililerinden şikayetçi olurken, diğer aileler de çocuklara yönelik iddia edilen psikolojik şiddetle ilgili şikayetçi oldu.

Türkiye yağış haftasına giriyor! Meteoroloji'den ülke geneli için uyarı Türkiye yağış haftasına giriyor! Meteoroloji'den ülke geneli için uyarı

İddialara göre, özel kreşte eğitim alan 4 yaşındaki kız çocuğunun burnu, İngilizce sınıfında meydana gelen bir kaza sonucu kırıldı. Okul yetkililerinin ailenin haberdar edilmesinde geç kaldığı ifade edilirken, aile acil bir şekilde kızlarını hastaneye götürdü. Küçük kız, 29 Kasım'da gerçekleştirilen 4 saatlik bir ameliyatın ardından aynı gün taburcu edildi.

Kreşte eğitim gören diğer çocukların aileleri, yaşanan olay üzerine bir araya gelerek çocuklara yönelik iddia edilen psikolojik şiddetle ilgili endişelerini dile getirdi. İngilizce sınıfında öğrencilere uygulandığı iddia edilen cezalar arasında, duvara bakma cezası, yalnız kalma cezaları verildiği iddia edildi.

Veliler, aynı akşam karakola giderek toplu olarak şikayetçi oldu. Polis, okul yetkililerinin ifadesini alırken, ailelerin talepleri doğrultusunda soruşturmayı sürdürüyor.

Olayın tanığı baba Burak Gülten, "Okul hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Psikolojik şiddet uygulandığına dair söylemler var aileler tarafından. Şikayetçi olduk." dedi. Diğer ailelerin de olaya dair kayıtları izlemek istediklerini belirten Gülten, "Okul müdürümüz 'kamera kaydını izletiriz' dedi ama izletmediler. Olayın nasıl olduğunu dahi bilmiyoruz. Kızım şu anda evde, biraz ağrıları var. Sürecin takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.