Alman Stuttgarter Zeitung Gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İletişim Başkanlığı'nı hedef alan bir yazı yayınladı. Bu yazıda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına yönelik sert açıklamalarının ardından uluslararası arenada nasıl algılandığına dair eleştirilerde bulundu. Gazete, Erdoğan ve İletişim Başkanlığı'nın İsrail'e yönelik sert ifadeler kullanmaktan çekinmediğini ifade etti.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Yazıda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmada arabulucu olma niyetini açıkladığı ancak şimdi daha sert bir tonda İsrail Başbakanı Netanyahu ile temasları kestiği belirtiliyor. Gazete, Erdoğan'ın İsrail'e yönelik açıklamalarının özellikle İsrail ile Hamas arasındaki çatışmada yüksek ölüm oranlarına yol açtığını ve Türkiye'nin Orta Doğu'da savaşın şamar oğlanı olduğunu öne sürüldü.

Yazıda, Batı'nın Erdoğan'ı büyük ölçüde görmezden geldiği ve daha diplomatik yaklaşımların tercih edildiği vurgulanıyor. Erdoğan'ın sürekli ateşkes ve barış müzakereleri çağrısında bulunduğuna dikkat çekiliyor ve Kasım ayı ortasında Erdoğan'ın Almanya'yı ziyaret etmesinin planlandığı belirtildi.