Türkiye'de alkol ve akaryakıt ürünlerine Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) önemli bir artış yapıldığı duyuruldu. Enflasyon verilerinin akabinde, alkol ve akaryakıt ürünlerine yapılacak ÖTV zammı oranı yüzde 26,6 olarak belirlendi.

Yapılan bu artışla birlikte, alkollü içkiler ve akaryakıt ürünlerindeki ÖTV tutarı yüzde 25,6 oranında yükselecek. Bu kararın alınmasında, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) yılın ikinci altı ayında yüzde 25,6 oranında artış göstermesinin etkili olduğu belirtildi.

Alkollü içki ve akaryakıtta ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE'ye göre düzenlendiği için, bu kapsamda biranın asgari maktu vergi tutarı 7,76 liradan 9,45 liraya, 95 oktan benzinden alınan ÖTV tutarı ise litrede 7,52 liradan 9,45 liraya yükseldi. Benzer şekilde, 98 oktan benzin ve motorin gibi akaryakıt ürünlerinde de ÖTV artışıyla birlikte fiyatlar yükseldi.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Ayrıca, yeni yıldan itibaren geçerli olarak akaryakıt fiyatlarında da ilk kez otomatik ÖTV artışı gerçekleştirildiği, bu nedenle akaryakıtta da fiyat artışına gidildiği belirtildi.