AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmaları ara vermeden devam ediyor. İstanbul ve Ankara adayları başta olmak üzere söz konusu isimlerin heyecanla açıklanması bekleniyor.

İstanbul adayı, Pazar günü yani yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılacak. Aday tanıtım görüşmesinde 12 büyükşehir ile 16 ilin belediye başkan adaylarının açıklanacağı düşünülüyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Ocak'ta AK Parti'nin Ankara'da yeni oluştrdupu binada yapılacak programla, geriye kalan büyükşehir ve illerin hepsi ile seçim beyannamesini duyuracağını belirtti.

Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu

Genel Başkan Yavuz, MHP ile tamamladıkları görüşmelerin ayrıntılarını da aktardı.

Toplamda 13 toplantı düzenlediklerini ifade eden Yavuz, "İlkeleri doğru koyalım diye uğraştığımız için böyle. 5 ilde MHP adayını destekleyeceğiz. 24 ilde MHP aday çıkartmayacak, bizim adayımızı destekleyecek. 22 ilde de karşılıklı rekabet edeceğiz." cümlelerine yer verdi.

AK Parti ise, Cumhur İttifakı'nın diğer partileriyle de görüşmelerine devam ediyor. Demokratik Sol Parti ve Büyük Birlik Partisi heyetleri tek tek AK Parti Genel Merkezi'nde karşılandı. AK Parti heyeti Yeniden Refah Partisi'ne de ziyarette bulundu.