AK Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik stratejik aday belirleme süreci hız kazanırken, Ankara adayı olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ortak adaylığının kesinleştiği iddia etti.. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, partinin 5 Ocak'ta açıklaması beklenen adaylarının netleştiğini belirtti.


İstanbul'da ise kulisler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın adaylığına yüzde 70 ihtimalle kesin gözüyle baktığını iddia ediyor. Ancak, Saymaz'ın aktardığına göre, Yerlikaya'nın adaylık konusunda soğuk duruş sergilediği dikkat çekiyor. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ise yüzde 30 şansla yarışın içinde bulunuyor.

Yerlikaya'nın Konyalı olması ve İstanbul ile bağının bulunmamasının bir dezavantaj olarak değerlendirildiği haberde, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya ise şans verilmediği belirtiliyor.

Bakan Şimşek'ten Avrupa Birliği Hakkında Açıklama! "İlişkilerimizde Değişime Gidiyoruz" Bakan Şimşek'ten Avrupa Birliği Hakkında Açıklama! "İlişkilerimizde Değişime Gidiyoruz"

Saymaz, Yerlikaya'nın adaylığa soğuk bakışını değerlendirirken, "Yerlikaya'nın Konyalı olması, valilik dışında İstanbul'la hiçbir bağının bulunmaması bir dezavantaj" diyerek, son dakika sürprizlerine açık olduklarını belirtiyor. "Son anda tombaladan Ergün Turan çıkarsa şaşırmam" ifadesini kullandı.