AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu 80 maddelik torba yasa teklifi ile çeşitli düzenlemeleri içeren kapsamlı bir yasa değişikliği yapmayı planlıyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bu teklif, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarından vergi risk analizlerine, nüfus düzeltmelerinden sporculara vergi uygulamasına kadar bir dizi konuda önemli düzenlemeler içeriyor.

GSS Borçları Siliniyor


Teklifin en dikkat çeken maddelerinden biri, zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına ilişkin. 1 Ocak 2014 öncesine ait GSS prim borçları, gecikme cezası ve zamlarıyla birlikte silinecek. Bu düzenleme ile sağlık hizmetlerine ulaşmada zorluk yaşayan vatandaşların yükü hafifletilecek.

Kapak 095314

Vergi Risk Analizleri


Gelir İdaresi Başkanlığı, vergiye uyum düzeyini ölçmek amacıyla Risk Analiz Sistemi üzerinden analiz yapabilme yetkisine sahip olacak. Böylece vergi sistemlerindeki arızalardan kaynaklanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Nüfus Düzeltmelerinde Harç İstisnası


Teklif, nüfus idarelerinden kaynaklanan maddi hataların faturasının vatandaşlara çıkarılmamasını hedefliyor. Ticaret sicili ve tapu kayıtlarındaki düzeltmeler, harçlardan muaf tutulacak.

Erişim Yöntemiyle Yayın Yapanlara RTÜK Kesintisi


Erişim yöntemiyle yayın yapan kuruluşlar, yıllık net satış gelirleri üzerinden yüzde 1,5 oranında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na ödeme yapacak.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Yeni Yilda Vergi Harc Ve Cezalara Yapilacak Zam Orani Belli Oldu

Sporculara Vergi Uzatması


Sporcu ücretlerinin vergilendirilmesinde uygulanan tevkifat süresi 31 Aralık 2028'e kadar uzatılacak.

Bu düzenlemelerin yanı sıra teklif, özelleştirme süreçlerinden, elektronik ortamda yapılacak ihalelere kadar birçok alanda önemli değişiklikler içeriyor. Teklifin yasalaşması durumunda, vatandaşların karşılaştığı çeşitli sorunlara çözümler getirilmiş olacak.