AK Parti'nin MYK toplantısı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının bitmesinin ardından Ömer Çelik yeni kabine ile ilgili o tarihi işaret etti.

Buğdayda hasat dönemi: Fiyat önerisi geldi Buğdayda hasat dönemi: Fiyat önerisi geldi

Ömer Çelik "Muhalefet yalan siyaseti üretmeye kalkıştı. Fethullahçı terör örgütünün siyasi linç kampanyaları seçmen iradesini manipüle edecek ahlaksız yaklaşımları yine sandığa gömülmüştür. Her önüne gelene koltuk veremeye çalışan siyasi ahlak da sandığa gömülmüştür. Gelinen noktada ilkesiz siyaset CHP'li vatandaşlarımızın değerlendirmesi gerektiği bir tablo ortaya koymuştur. Masadaki çelişkiler görülmüş en net cevap güçlü şekilde verilmiştir. Bir kez daha demokrasimiz güçlenerek çıkmıştır. Dışardan yapılan müdahalelerin zerre kadar etkisi olmadığı net şekilde görülmüştür. Sayın cumhurbaşkanımız bir kez daha dünyanın dikkatini çeken bir başarıya daha imza atmıştır." diye konuştu.

"Kimse yaşam tarzı üzerinde baskı kuramaz"

Ömer Çelik, konuşmasını sürdürürken sosyal medyada seçim ile ilgili bazı videolar paylaşan gençler ile ilgili şunları söyledi "Bazen sosyal medyada bazı genç arkadaşlarımızın videoları paylaşılıyor. Aslında bu duygular kendilerinin destekledikleri siyasi partiler tarafından ortaya koyulmuş neticelerdir. Biz hiçbir vatandaşımızın üzülmesini istemeyiz. Herkes müsterih olsun. Kendi hayat tarzının kaybettiğini düşünenler. Kimse yaşam tarzı üzerinde baskı kuramaz. Kimse kendisinin kaybettiği bir tablonun ortaya çıkması doğru değil. Bu ülke hepimizin ülkesi. Her bir vatandaşımızın desteğine ihtiyacımız var. Hangi partiye oy verirse versin tüm vatandaşlarımız kazanmıştır. Burayı ortak ülkemiz olarak daha iyi ufuklara taşımak için çabalara her bir vatandaşımızın gayretiyle ulaşacağız. Adlarımız farklı olabilir hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Diyarbakır Anneleri'ne de selamlarımızı bir kez daha gönderiyoruz."

Ömer Çelik yeni kabinenin belli olma tarihi ile ilgili şöyle konuştu:

"YSK milletvekilliği kesin sonuçlarını açıkladı. 3 gün içinde yemin olacak. Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarını da beklememiz gerekiyor. Yemin töreni ve kabine ondan sonra belirlenecek. Birçok devlet başkanı gelmek istiyor. Liste şekilleniyor." dedi. Kesin sonuçlar açıklandıktan 3 gün sonra Cumhurbaşkanı ve bakanlar TBMM'de yemin etmesi gerekiyor.