AK Parti, yerel seçimler için başkan adaylarını seçerken 5 önemli kriteri değerlendirecek. İşte bu kriterler...
 

Anket: Aday olmak isteyen kişiler üzerinde detaylı bir anket çalışması yapılacak. Bu anketler, seçmenlerin tercihlerini ve adayların popülerliğini ölçmeyi amaçlayacak.

Temayül: Öne çıkan adaylar bölge teşkilatları tarafından temayüle tabi tutulacak. Bu, partinin bölgesel olarak hangi adayları desteklemesi gerektiğini belirlemeye yardımcı olacak.

Mülakat: Temayül aşamasını geçen adaylar, bölge teşkilatları tarafından mülakata alınacak. Bu mülakatlar, adayların niteliklerini ve vizyonlarını değerlendirmek için yapılacak.

Alt ve Üst Kurul Sınavı: Mülakatı geçen adaylar, AK Parti'nin alt ve üst kurullarında sınava tabi tutulacak. Bu aşama, adayların parti içindeki bilgi ve yeteneklerini ölçmeyi amaçlayacak.

Cumhurbaşkanı Onayı: Tüm bu aşamaları başarıyla geçen adayların son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Erdoğan, partinin resmi adaylarını onaylayacak.

Diplomasi Trafiği Sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasının son bulması için BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid en-Nahyan ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile telefon görüşmeleri gerçekleştiriyor. Erdoğan, gerilimin sonlandırılmasının, bölge ülkeleri ve uluslararası kamuoyunun atacağı pozitif adımlarla mümkün olabileceğini ifade ediyor.

Yerel Seçim Trafiği Hızlandı

Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı liderleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'ı kabul ettikten sonra, Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici ile de görüştü.