AK Parti, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerden önce 8. olağan kongresini gerçekleştirmek için hazırlıklara başladı. Partinin tüzüğüne göre Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), iki yıldan az, üç yıldan fazla olmamak kaydıyla büyük kongreyi toplama zorunluluğu bulunuyor.

AK Parti, 7. olağan kongresini 24 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirmişti. Bu durumda 8. olağan büyük kongre sürecinin 2024 Mart ayına kadar tamamlanması gerekmektedir.

AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu! AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni dönemde kabine ve kritik görevlerde önemli değişikliklerle başladığı ve genel merkez yönetiminde büyük bir değişim yapmayı planladığı belirtiliyor. Bu bağlamda, kongre için harekete geçtiği ifade ediliyor. İlçelerde temmuz ayında, illerde ise ağustos ayında kongrelerin tamamlanması planlanırken, 8. olağan büyük kongrenin eylül ya da ekim ayında gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kongre, parti yönetiminde önemli değişikliklerin yaşanabileceği bir platform olması beklenmektedir.