TBMM Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim Bakanlıklarının 2024 yılı bütçeleri görüşüldü ve kabul edildi. Bakanlar, bütçeler üzerine yaptıkları konuşmalarda önemli açıklamalarda bulundular.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ülkedeki güçlü ekonomi ve istikrarlı yönetimin yanı sıra sosyal politikalara verilen önemin altını çizdi. Bakan Göktaş, "Devletimizin şefkat elini 85 milyon vatandaşımızın üzerinden hiçbir zaman çekmedik. Ülkemizin her bir ferdinin sıkıntılarına çözüm üretme gayretinde olduk." dedi. Sosyal yardımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Göktaş, sosyal yardımlardaki artışın yoksulluğun bir göstergesi olmadığını belirterek, afet ve acil durumlarda hızlı yardım sağladıklarını ve kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesi benimsediklerini ifade etti.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakat sistemini savundu. Bakan Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımız doğrudan mülakat notuna göre atanıyorlar. Yani KPSS puanı değil, KPSS'den belli puanı alanlar mülakata dahil oluyorlar. Peki mülakatta ne veriliyor? KPSS skorunun aynısı." açıklamasını yaptı. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığının STK'larla yaptığı protokollere ilişkin iddialara cevap vererek, "Herhangi bir STK'ye bir tek kuruş kamu kaynağını ödediniz' diyen kimse olamaz, böyle bir şey yok." şeklinde konuştu.

Bakanlar, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve sosyal politikaları daha da ileri taşımak için çalışmalara devam edeceklerini vurguladılar. TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bütçe görüşmelerinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumların 2024 yılı bütçeleri kabul edildi.