Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

Saldırının hedefi olan Çağlayan Adliyesi önündeki polis noktası, oldu. Saldırıda üç polis memuru ve üç sivil olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. Olayın ardından, adliyenin meydan yakınındaki C kapısı derhal kapatıldı ve bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Yaralılar, olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı, polis memurlarının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DHKP-C'nin Bombacısı Yakalandı

Ayrıntılı soruşturmalar sonucunda, saldırganlardan 43 yaşındaki Emrah Yayla'nın geçmişte de terör faaliyetleri nedeniyle adı duyulmuş bir isim olduğu anlaşıldı. Yayla, Adana'da güvenlik güçlerine yönelik planladığı eylemler sırasında 11 kilo patlayıcı madde ile yakalanmış ve daha sonra Çağlayan Adliyesi'ne bombalı eylem girişiminde bulunmaya çalışırken tespit edilmişti. Yayla'nın 2008 yılında aldığı 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası da bu soruşturmanın bir parçası olarak kaydedildi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne Mektup

Pınar Birkoç hakkında yapılan araştırmalar sonucunda, onun da daha önce Cumhuriyet Gazetesi'ne defalarca mektuplar yolladığını ve bu mektupların yayınlandığını ortaya çıkardı. Birkoç, yazdığı mektuplarla adeta bir köşe yazarı gibi gazetede kendine yer bulmuş.

Ayrıca Pınar Birkoç'un mektupları, DEM Partili vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından TBMM'ye taşındı. Gergerlioğlu, Düzce Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Birkoç'un durumuna dikkat çekmek için bir araştırma önergesi sundu.

Aile Bağlantıları 

Soruşturma kapsamında dikkat çeken bir diğer nokta ise, Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un da bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olması.