Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Antalya'da düzenlenen Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanlığı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sosyal medyada adaletle ilgili yapılan eleştirilere karşı açıklamalarda bulundu. Tunç, "İşte adalet budur" şeklindeki eleştirilere karşı ağır ve haksız olduklarını ifade etti. Adaletin toplumsal barışın sigortası olduğunu belirten Bakan Tunç, yargı kararlarının eleştirilebileceğini ancak bunun yapılırken geniş bir perspektiften bakılması gerektiğini vurguladı. 

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Tunç, yargının kendi mekanizması içinde eleştirilerin düzeltilebileceğini ve sosyal medyada yapılan eleştirilerin yargıyı haksız yere zor durumda bırakabileceğini belirtti. Ayrıca, yargının ağır bir iş yükü altında olduğuna dikkat çeken Adalet Bakanı, 2022 ve 2023 yıllarında Cumhuriyet savcılıkları, ceza mahkemeleri, hukuk mahkemeleri, idare ve vergi mahkemeleri, bölge adliye ve idare mahkemeleri ile Yargıtay ve Danıştay tarafından verilen karar sayılarına değindi. Son 2 yılda toplamda 24 milyon davada karar verildiğini belirterek yargının iş yükünü gösterdi.